معاونت بهداشت و طب پیشگیری

معاونت بهداشت و طب پیشگیری

 

معرفی:

بخشی از كل سیستم مدیریت است كه باعث تسهیل مدیریت مخاطرات احتمالی مرتبط با ایمنی و بهداشت شغلی ناشی از فعالیتهای سازمان میگردد و دربردارنده ساختار سازمانی، طرح ریزی فعالیت هابرای شناسایی شرایط مخاطره آمیز، ارزیابی ریسك و كنترل ریسك، مسئولیت ها و روش های اجرائی فرآیند ها و منابع برای توسعه سازمان است.

مدیریت بهداشت و طب پیشگیری در یک سازمان به مجموعه فعالیتهایی بر می گردد که در جهت حفظ و ارتقاء سطح سلامتي شاغلين و جلوگیری از بيماريهاي‌ ناشي‌ از كار، بهبود وضعیت و سالم سازی محیط، استفاده‌ بهينه‌ از توان‌ نيروي ‌كار و تامين‌ رفاه‌ شاغلين‌ است‌.

این واحد در چارچوب مقررات و آئین نامه ها سعی دارد علاوه بر غربالگری به ارائه خدمات پیشگیری از بیماری ها و ارتقاء سلامت کارکنان بپردازد و آموزش و مشاوره لازم برای درمان زودرس را در اختیار آنان قرار دهد و تا حد امکان، وجود نيروي‌ كارسالم‌ و با انگيزه‌ را تضمين‌ نماید.

به طور کلی می توان گفت: مهم ترین وظیفه این مدیریت، تامین رفاه کامل جسمی، روانی و سلامت معنوی میان افراد سازمان است.

لازم به ذکر است، 1-واحد بهداشت محیط و اماکن (بازرسی)، 2-واحد غربالگری، 3-واحد طب کار، 4-واحد تغذیه، 5-واحد سلامت روان، خانواده و جمعیت، 6-واحد سلامت سالمندان، 7-واحد حوادث و بلایا، 8-واحد آمار و اپیدمیولوژی، 9-واحد آموزش، از جمله واحدهای زیرمجموعه این مدیریت هستند.

مدیریت: مهندس سیامک یاسمین

 

1-بخش بهداشت محیط و اماکن (بازرسی)

 

شرح وظایف و سطح خدمات واحد

الف)نظارت بر وضعیت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد خوراکی (رستوران ها – بوفه ها – تعاونی مصرف – نانوایی) و نیز مهدکودک و مجموعه ورزشی جام جم؛ برابر مقررات، آیین نامه ها و استانداردهای تعیین شده از طرف وزارت بهداشت و درمان؛ و ارائه پیشنهادات پیرامون نواقص موجود می باشد.

 

ب)انجام معاینات دوره ای پرسنل سازمان و صدور کارت بهداشتی برای پرسنل آبدارچی؛ پرسنل رستوران، بوفه ها، نانوایی و آرایشگرها بعد از طی آزمایشها و مراحل پزشکی که توسط وزارت بهداشت تعیین شده است.

 

-تهیه بروشور و پمفلت های بهداشتی از منابع ذی صلاح نظیر وزارت بهداشت و درمان و معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی به منظور اطلاع رسانی و ارتقاء سطح آگاهی کارکنان

-بازدید از جعبه کمکهای اولیه نصب شده در قسمت های مختلف سازمان برای تأیید و در اختیار قراردادن دارو و تجهیزات مورد نیاز

-بازدید از محل های مختلف سازمان و ارزیابی شرایط محیط کار به منظور تأیید سهمیه شیر پرسنل سازمان

-بازدید و کنترل تأسیسات آب (نظیر فرستنده کمال آباد، استخر مجموعه ورزشی، شهرک سینمایی و ...)

-ار تباط با مؤسسات علمی یا آموزشی و تحقیقاتی به منظور کسب آخرین اطلاعات در انجام امور محوله

-بررسی میزان پرتوگیری و پایش سلامت کارکنان رادیولوژی مرکز با هماهنگی مراجع ذی صلاح

-ارائه پیشنهادات لازم در اجرای استانداردها و مقررات بهداشتی در سطح سازمان

-رسیدگی به شکایات مربوط به بهداشت و ارائه پیشنهادات به مقامات مربوطه

-نظارت و اجراء اقدامات بهداشتی از جمله کنترل حشرات و جوندگان

-نمونه برداری از آب شرب به منظور ارائه به آزمایشگاه مرجع

-برنامه ریزی جهت تأمین بهداشت در شرایط اضطرار

 

محل استقرار کار واحد

واحد بهداشت که شامل اتاق کارشناسان بهداشت است، در طبقه 3 ساختمان شماره 1 مرکز بهداشت و درمان قرار دارد.

 

شماره تماس:

مستقیم: 85502200

داخلی: 200

 

ساعت کار واحد

ساعت کار کلیه کارکنان واحد بهداشت همه روزه از ساعت 8 صبح تا 14 بعدازظهر می باشد و هر روز حداقل یک نفر از کارشناسان تا ساعت 19 عصر به صورت شیفتی در محل کار حضور دارد.

 

نحوه تعیین وقت مراجعین واحد برای انجام معاینات دوره ای

1-شش ماهه: پرسنل رستورانها، بوفه ها و مهدکودک و آبدارچی ها برای دریافت یا تمدید اعتبار کارت بهداشت

2-سالی یکبار: کارکنان استخر و شرکت تعاونی مصرف و خانه داران هتل ملاصدرا برای دریافت یا تمدید اعتبار کارت بهداشت

3-دیگر پرسنل سازمان پس از بررسی پرونده های کارکنان توسط پزشک متخصص طب کار و مشخص شدن زمان مراجعه

 

نکات و توصیه ای لازم قبل از مراجعه :

ناشتا بودن برای مدت 14-12 ساعت قبل از انجام آزمایش و به همراه داشتن دو قطعه عکس پرسنلی

 

دستگاه های مورد استفاده در واحد: 

1-دستگاه صداسنج جهت سنجش شدت صدا در محیط های کاری

2-دستگاه نورسنج جهت اندازه گیری شدت روشنایی

3-دستگاه فشارسنج با گوشی پزشکی

4-کیت های سنجش آب( کلر، PH و ...)

5-دو دستگاه Amsat با لپ تاپ

6-دستگاه اسپیرومتری پرتابل

7-ترازوی قد و وزن

8-نگاتوسکوپ

 

2-واحد غربالگری

 

3-واحد طب کار